Marcino Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Cześć Od jakiegoś czasu poszukuję odpowiednich dla siebie słuchawek dokanałowych, postanowiłem więc przyjść tutaj po pomoc. Poszukuję słuchawek z dobrym i głębokim basem, jednak nie przysłaniającym średnich i wyższych tonów.Chciałbym też, aby posiadały pilot przy kablu do sterowania telefonem oraz wbudowany mikrofon. Na swojej playliście mam zarówno hard rocka, rap, pop oraz muzykę elektryczną z mocnymi basami typu trap/dubstep. I nie jestem w stanie powiedzieć czego będę słuchał najczęściej, puszczam po prostu to, na co w danej chwili mam ochotę i chcę, żeby z każdym gatunkiem słuchawki radziły sobie dobrze. Do tej pory miałem m.im Snab Overtone EP-101M i w moim odczuciu bas w nich był trochę zbyt mocny, chociaż może nie tyle zbyt mocny co dudniący i przysłaniający inne pasma. W utworach rockowych było to czasami trochę uciążliwe (dla przykładu w intro Enter Sandman Metallici gitary były dosłownie zagłuszane przez uderzenia perkusji). Miałem też słuchawki LG Quadbeat3, które w mojej opinii spisywały się bardzo dobrze, basy były dobrze podkreślone choć nie jakoś specjalnie mocno wyeksponowane. Nie miałem jednak już tego problemu co w Snabach jeśli chodzi o jego dudnienie. Dobrze wspominam też słuchawki dołączone do zestawu Samsunga Galaxy S3, nazwy niestety nie pamiętam, pamiętam jednak, że brzmiały naprawdę dobrze. Tak więc liczę na pomoc i Wasze sugestie Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemonsky Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Proponuję zacząć od tego tematu: Osobiście rozważałbym Brainwavz Delta, bo pomimo, że mam dużo droższe słuchawki dokanałowe to podczas słuchania ich doznałem efektu 'wow'. Bardzo ciekawe analityczne brzmienie z dobrą podstawą basową i nie małą sceną. Poza tym cena jest naprawdę dobra, a stosunek jakość/cena wybitny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcino Posted September 8, 2016 Author Share Posted September 8, 2016 A co byś powiedział o MagicSound E10? Trochę droższe (za 139zł znalazłem najtańsze), ale czytałem parę recenzji i ponoć naprawdę warte ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemonsky Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Z tego co pamiętam to E10 są mocno basowe i scenicznie wypadają gorzej od Brainwavz. Mam słuchawki za 400 zł (RHA MA750i) i myślę nad zakupem Delt, bo brzmią naprawdę świetnie, a do warunków bojowych będzie jak znalazł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts