David_Ames Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Ktoś zna jakieś kobiety, które udzielają się na forach audio i partycypują w całej tej zabawie związanej z poszukiwaniem optymalnego dla siebie dźwięku? Naszła mnie niedawno myśl, że hobby związane z audio to domena wyłącznie mężczyzn. Dosyć ciekawy jest też artykuł (abstrahując od jego prawdziwości) o audiofilach na polskiej wikipedii. Jest to dla mnie ciekawe z socjologicznego i psychologicznego punktu widzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted February 12 Share Posted February 12 W żadnym wypadku tak nie jest. Moja dobra Znajoma Dorota jest wielbicielką słuchawek i udziela się dość regularnie na sąsiednim forum. Mężczyzn jest na pewno znacznie więcej, ale kobiet na pewno też nie brakuje, chociaż zapewne częściej czytają niż wypowiadają się w danych wątkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlacz2137 Posted February 12 Share Posted February 12 nigdy w życiu nie spotkałem ani nawet nie słyszałem o takiej kobiecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manu Posted February 12 Share Posted February 12 Godzinę temu, Pawlacz2137 napisał: nigdy w życiu nie spotkałem ani nawet nie słyszałem o takiej kobiecie https://forum.mp3store.pl/profile/64904-domil/ k812, T1v2 i Chord Qutest - i pewnie sporo jeszcze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hardened Posted February 12 Share Posted February 12 (edited) W dniu 2.09.2016 o 09:03, David_Ames napisał: Ktoś zna jakieś kobiety, które udzielają się na forach audio i partycypują w całej tej zabawie związanej z poszukiwaniem optymalnego dla siebie dźwięku? Naszła mnie niedawno myśl, że hobby związane z audio to domena wyłącznie mężczyzn. Dosyć ciekawy jest też artykuł (abstrahując od jego prawdziwości) o audiofilach na polskiej wikipedii. Jest to dla mnie ciekawe z socjologicznego i psychologicznego punktu widzenia. Nie jest to hobby wyłącznie mężczyzn, ale myślę, że jest przez nich zdominowane w jakiś 95 procentach. Znacznie więcej kobiet interesuje się choćby motoryzacją, sportami walki. Przedstawicielek tych podanych przeze mnie zainteresowań znam nieco, zaś fanki audio nie spotkałem żadnej. Edited February 12 by Hardened 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted February 13 Share Posted February 13 Pozwolę sobie tylko zauważyć, że wątek jest sprzed 5 lat... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manu Posted February 13 Share Posted February 13 Uwaga słuszna. Ja nie zauważyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted February 13 Share Posted February 13 Jak widać zmiany są bardzo powolne i długotrwałe, ale coś się trochę zmienia w tym względzie. 16 godzin temu, manu napisał: https://forum.mp3store.pl/profile/64904-domil/ k812, T1v2 i Chord Qutest - i pewnie sporo jeszcze muszę przyznać, że posiada jeszcze trochę więcej sprzętu Warto jeszcze wspomnieć o Koleżance czarna1412 - udzielała się kiedyś dość często w wątkach muzycznych. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
howlin Posted February 13 Share Posted February 13 Zagaił chłop i po 5 z okładem latach doczekał się reakcji. Konkluzja: cierpliwość popłaca. Natomiast temat się nie zdezaktualizował, co najwyżej zdezaktualizowały się zainteresowania autora wątku. Co do meritum - po mnogości waszych, Panowie, przykładów teza: W dniu 2.09.2016 o 09:03, David_Ames napisał: hobby związane z audio to domena wyłącznie mężczyzn zdaje się być bliska prawdy. A tak w ogóle kobiety wydają się być normalniejsze. Zbyt normalne na to hobby ... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manu Posted February 13 Share Posted February 13 2 godziny temu, howlin napisał: A tak w ogóle kobiety wydają się być normalniejsze. Zbyt normalne na to hobby ... O, z tym się zgodzę. O ile rzecz dotyczy normalnych kobiet. Bo nienormalnych, jak my w audio, też sporo. Zbierają buty, torebki, szafy czy też garderoby ciuchów. Niektóre kolekcjonują nawet chłopów. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
howlin Posted February 13 Share Posted February 13 Niby tak, ale to właśnie świadczy o normalności. Kobiety zwyczajnie twardo stąpają po ziemi i rzadko zdarza im się odlatywać. Ale może tyle w temacie bo mi się jeszcze oberwie za stereotypowe myślenie ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tytus1988 Posted February 13 Share Posted February 13 (edited) 16 godzin temu, manu napisał: O, z tym się zgodzę. O ile rzecz dotyczy normalnych kobiet. Bo nienormalnych, jak my w audio, też sporo. Zbierają buty, torebki, szafy czy też garderoby ciuchów. Niektóre kolekcjonują nawet chłopów. Z dziewczynami nigdy nie wie, oj nie wie się... Edited February 14 by Tytus1988 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted February 14 Share Posted February 14 15 godzin temu, howlin napisał: Niby tak, ale to właśnie świadczy o normalności. Kobiety zwyczajnie twardo stąpają po ziemi i rzadko zdarza im się odlatywać. Ale może tyle w temacie bo mi się jeszcze oberwie za stereotypowe myślenie ... Oj nie, kobiety mają po prostu inne hobby. Moja małżonka przede wszystkim ogrodnictwo, ale też akwarystyka, fotografia, a ostatnio... szycie. Nawet pozwoliłem jej kupić taką wypasioną maszynę do szycia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
howlin Posted February 14 Share Posted February 14 Czyli normalność. Szlachetna, użyteczna, zrozumiała, a w przypadku fotografii i szycia o możliwym artystycznym zacięciu. Swoją drogą: Godzinę temu, Bednaar napisał: Nawet pozwoliłem jej kupić Ja dowiedziałbym się o zakupie w chwili przybycia kuriera. Co prowadzi do refleksji, że coś tu jest nie tak, oj coś tu jest nie tak ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts