masu91 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Witam. Stoję przed zakupem powyższej karty. Wybór został już dokonany, lecz problem stanowi wybór innych niż standardowe OPAMPów. Jedyny sklep, który posiadał te OPAMPy z montażem czyli Audeos.pl, nie ma karty na stanie (a na dodatek sama karta jest u nich droższa niż u reszty). Czy jest jakieś miejsce gdzie mogę dostać tę kartę w takiej konfiguracji? Ostatecznie, czy jako laik dałbym radę sam te OPAMPy wymienić? Pozdrawiam i przepraszam jeśli źle dobrałem dział. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Witam, Z tego co wiem tylko Audeos oferuje te karty z fabrycznie zmienionymi wzmacniaczami operacyjnymi. Samodzielna wymiana nie powinna być awykonalna z odpowiednimi narzędziami i poradnikami: http://www.audiofanatyk.pl/wzmacniacze-operacyjne-maly-poradnik/ Jedynym problemem będzie w zasadzie tylko standardowe zamocowanie wzmacniaczy JRC: siedzą bardzo głęboko w stolikach i ich wymiana wymaga sporo siły, często kosztem mocnego powyginania pinów. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masu91 Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 W takim razie najpierw zakupię wersję z fabrycznym wzmacniaczami operacyjnymi, a jeśli uznam to za konieczne to podejmę się wymiany na własną rękę. Dziękuję za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts