Viss Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Witam wszystkich! Chciałbym się Was poradzić odnośnie wyboru głośników. Po lekturze 'polecanych' zdecydowałem się na głośniki firmy Microlab. Problem jest w wyborze odpowiedniego modelu. Pod uwagę biorę głównie B77 i FC-330, które różnią się subwooferem, w grę wchodzi też tańszy B73. Nie wiem które wybrać, ponieważ głośniki będą użytkowane do słuchania muzyki praktycznie wyłącznie elektronicznej (płyty CD i mp3) w jej wszystkich wersjach (EDM, house, trance, techno etc.) i oglądania filmów. Użytkowane będą w pokoju w akademiku czyli w niedużym pokoju. Nastawiony jestem najbardziej na B77 ale czy brak subwoofera nie będzie zauważalny przy tych gatunkach muzycznych? I czy warto brać B77? Czy B73 są może w zupełności wystarczające do tych zastosowań? Drugim moim problemem jest zakup karty dźwiękowej, chciałbym takową posiadać, jednocześnie nie wydając zbyt dużej ilości pieniędzy i kupując nówkę. Wszyscy polecają Asus Xonar DX, lecz wykracza on poza założony budżet, opcją pozostająca w budżecie jest Xonar DG. Czy jest to opłacalny zakup w Waszej opinii do tych głośników? Dodam, że używam też słuchawek Kingston HyperX Cloud (rebrandy Takstara Pro80 dla przypomnienia) i użytkuję ich głównie grając w CS:GO, no i do tej pory słuchając muzyki bo są dźwiękowo bardzo dobre i wygodne. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted August 3, 2016 Share Posted August 3, 2016 Witam, Jeśli zastanawia się Pan nad ilością basu, więcej będzie go w B77. Także głośników spokojnie można się myślę trzymać. DG nie jest jednak opłacalnym zakupem i tu lepiej jest jednak wspomnianego DX rozważać. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts