Zardoz Posted July 24, 2016 Share Posted July 24, 2016 (edited) Potrzebuję dużych i wygodnych słuchawek zamkniętych (nie jestem specjalistą wiec mogą to być również słuchawki półotwarte jeśli będzie to lepsza opcja) do 300zł, mogę dopłacić jakieś 100zł jeśli naprawdę będzie do czego. Słuchawki będą używane w cichym pomieszczeniu podłączone do zintegrowanej karty muzycznej Realtek® ALC1150 która posiada podwójne wzmacniacze słuchawkowe OP1652 38k (600Ω). Słuchawki będą głównie przeznaczone do gier więc bardzo zależy mi takich cechach jak pozycjonowanie, przestrzenność, separacja dźwięków oraz brzmienie. Zależy mi na tym aby nie była to wersja tzw. "gamingowa" i najlepiej bez mikrofonu. Obecnie posiadam Steelseries 5hv2 ale nie jestem z nich zadowolony. Póki co myślałem jedynie o Reloop SHP-1 ale to nie jest jakby mój wybór. Jeśli czegoś brakuje w opisie proszę dać znać a uzupełnię. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Edited July 24, 2016 by Zardoz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Reloopy w takich warunkach mają szansę się sprawdzić, więc sugestia była całkiem trafna. Sam osobiście decydowałbym się zapewne na K240 Studio, jako że to jedna z większych scen dźwiękowych w klasie mid-fi. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viss Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Witaj! Jeśli do gier to ja mogę mimo wszystko polecić "gamingowe' HyperX Cloud tylko w pierwszej wersji. Jak dla mnie bardzo dobrze grają na integrze, gra się w nich dobrze, są wygodne i jest to tylko rebrand Takstarów Pro80, które swoją renomę posiadają. Mikrofon jest odczepiany co jest np. dla mnie bardzo wielkim plusem bo przydaje się gdy chcę posłuchać muzyki jedząc. Cena to na tą chwilę 300zł, ale można poczekać na jakieś obniżki, choć turnieje przy których były obniżki już minęły Ewentualnie możesz kupić wersję Core, ale nie mam pojęcia szczerze mówiąc czy rózni się ona tylko pudełkiem i dodatkami (przedłużką, dodatkowymi nausznikami) czy czymś więcej. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zardoz Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Dziękuję za pomoc kupiłem sobie AKG K240 Studio i jestem bardzo zadowolony. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak bym chciał sobie jeszcze je doinwestować jakie polecacie zamienniki. Czy w ogóle opłaca się zmienić cokolwiek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Zamienniki czego konkretnie chce Pan dokupić? Jeśli nausznic i okablowania, to: - w przypadku nausznic generalnie może Pan spróbować nausznic hybrydowych (welurowo-skórkowych) od HM5, ale osobiście zostawiłbym fabryczne. W ewentualnych kwestiach wygody pomagają plastikowe półksiężyce wkładane pod nausznice od strony tyłu głowy. Podnoszą pady i opierają bardziej na głowie niż na małżowinie. - w zakresie kabla warto spróbować kabli konfekcjonowanych na bazie miedzi OCC 7N. Lepiej jednak będzie z czasem przeznaczyć te pieniądze na lepszej klasy źródło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts