DzikiDzik Posted July 18, 2016 Share Posted July 18, 2016 (edited) Witam, Potrzebuję słuchawek do 200zł(jeśli będzie warto mogę coś dopłacić) będę ich używać z smartphonem, ipodem shuffle i pc. Mimo to muzyka będzie puszczana w cichych miejscach. Obojętne więc czy są zamknięte,otwarte. Słucham różnych gatunków, ale głównie jest to muzyka hip-hop,alternatywny rock, hard rock czasami pop. Nie słucham techno Zależy mi na przestrzeni, żeby dźwięk nie był zduszony i czuć było „powietrze” między instrumentami, ale też żeby nie odebrało mu to realizmu i detaliczności. Co do basu miło jak jest mocniejszy ale bez przesady. Zależy mi również na tym by były muzykalne. Aktualnie posiadam logitech h600 jednak czy odczuję różnicę ? H600 są dla mnie za płaskie w brzmieniu. Mega wpadły mi w gust Encore Rockmaster OE ale również zastanawiam się nad CAL! ale jestem otwarty również na inne produkty Dziękuję za poświęcony czas ! Edited July 19, 2016 by DzikiDzik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Witam, Część osób stawia RMOE wyżej od CAL, więc najprawdopodobniej rozwiązuje to w tej chwili dylemat. Ale jeśli szuka Pan przestrzenności, mocniejszego basu w granicach rozsądku i detaliczności, to najtańszą opcją będzie najprawdopodobniej szukanie używanych AKG K240 Studio. Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikiDzik Posted July 19, 2016 Author Share Posted July 19, 2016 (edited) Pięknie ! Dziękuję bardzo za odpowiedź, tak też postąpię ! *Edit jeszcze pytanie czy k240 monitor będą się dużo różnić od studio ? Edited July 19, 2016 by DzikiDzik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Proszę uprzejmie, Dużo. W tym tygodniu powinienem mieć gotową recenzję modelu Monitor, także będzie można porównać sobie wrażenia z recenzji z modelu K240 MKII (czyli Studio z lepszym wyposażeniem - to identycznie grające słuchawki, więc recenzja będzie tożsama), ale już teraz mogę powiedzieć, że obie pary zagrają diametralnie różnie. Monitory są od Studio wyraźnie ciemniejsze, bardziej wokalizują i dociążają dźwięk, rysują go w konstrukcji poprawniej, ale wolniej i na mniejszej scenie, bez nacisku na skraje pasma. Mają też znacznie większe wymagania napędowe, jako że to 55 Ohm vs 600 Ohm. Studio od razu wydadzą się Panu bardziej agresywne, z mocniejszym basem i wyżej zaznaczoną górą. Monitory będą przyjemne, spokojne i bardzo poprawne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikiDzik Posted July 19, 2016 Author Share Posted July 19, 2016 (edited) http://www.eglobalcentral.pl/suchawki-akg-k240-semi-open-studio.html?gclid=CMTNoI7s_80CFeUV0wodC64LRg Zdecyduję się na nówki 300zł(akg k240 studio) jestem w stanie jeszcze wydać a kuszą ! Dziękuję bardzo za pomoc Edited July 19, 2016 by DzikiDzik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DzikiDzik Posted August 4, 2016 Author Share Posted August 4, 2016 (edited) Słuchawki przyszły(mój gust, DAJĄ CZADU :D)jednak mam jeszcze takie pytanie. Czy zostawić Xonara Dg którego mam na pokładzie czy może wymienić na coś lepszego ? Edited August 4, 2016 by DzikiDzik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Witam, Miło słyszeć . Na razie można zostawić, ale w przyszłości definitywnie najlepiej byłoby wymienić go na coś lepszego. Na tyle ile będzie pozwalał naturalnie budżet. Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts