Osimaru Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Witam. Jaki byście Państwo doradzili stacjonarny odtwarzacz CD do głośników Microlab Solo 6C? Są to aktywne kolumienki, więc będę używał wbudowanego w nie wzmacniacza. Chciałbym wydać jak najmniej, ale za górną granicę uznam 150zł. Sprzęt może być używany lub nowy. PS. czy do tych głośników mogę podłączyć w jakiś sposób gramofon bez użycia zewnętrznego wzmacniacza z wejściem Phono? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted April 26, 2016 Share Posted April 26, 2016 Witam, Przyznam, że nie sądziłem, iż w tej cenie można próbować dostać odtwarzacz CD . Obawiam się, że nie będę w stanie pomóc inaczej, jak nakierować na Allegro w zakresie oferty sprzętu używanego, np.: http://allegro.pl/yamaha-cdx-480-super-cena-i6140767191.html Ogólnie bardzo sobie cenię sprzęt Yamahy z tamtych lat, również i prywatnie wykorzystując produkty tej firmy, które mimo wieku mnie nie zawodzą zarówno pod względem trwałości, jak i brzmienia. Na pytanie odnośnie gniazda Phono niestety nie odpowiem. Nigdy nie próbowałem takiego połączenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osimaru Posted May 7, 2016 Author Share Posted May 7, 2016 Ok dziękuję :-) Z tego co słyszałem to należy się w tak niskim budżecie kierować dostępnością i ceną lasera w przypadku zakupu używanego sprzętu. Może ktoś jeszcze dołoży swoje 3 grosze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osimaru Posted June 27, 2016 Author Share Posted June 27, 2016 Czy Denon DCD 960 jest dobrym wyborem w tym budżecie? Podobno nowy laser jest łatwo dostępny i w przystępnej cenie, a nie wiem jak to wygląda w przypadku Yamahy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts