Slaydo Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 (edited) Witam serdecznie. Po przeczytaniu kilku artykułów na stronie Audiofanatyka przed dokonaniem zakupu postanowiłem napisać na forum. Potrzebuję dużych, najlepiej wokółusznych (ewentualnie mogą być nauszne), zamkniętych słuchawek w przedziale cenowym 400-500zł. Słuchawki będą używane tylko w pokoju wraz z zewnętrzną kartą dźwiękową Creative X-Fi Surround 5.1 Pro. Jako punkt odniesienie przyjmę słuchawki Creative Aurvana Live, z których do tej pory byłem najbardziej zadowolony. Słucham głównie rocka, a spora część moich ulubionych utworów opiera się na wokalu. Odniosłem wrażenie "czystości" dźwięku w CALach, bardzo podobało mi się brzmienie, bas na idealnym jak dla mnie poziomie. Sporo gram w gry, w których szeroka scena i przestrzenność są bardzo ważne. Muszę słyszeć kierunek, z którego padają strzały albo z którego dochodzi odgłos helikoptera. W CALach po odpowiednim ustawieniu słuchawek efekt mogę ocenić na 7/10. Po przeczytaniu sporej ilości recenzji, opinii i artykułów wytypowałem model Reloop SHP-1. AKG K550 niestety trochę wykraczają poza mój budżet. Czekam na państwa propozycje, pozdrawiam. Edited March 23, 2016 by Slaydo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 24, 2016 Share Posted March 24, 2016 Witam, Akurat K550 można nabyć jako używane w tym przedziale cenowym. Reloopy z kolei to również dobra opcja, choć wokal w nich jest na moje uszy zaznaczony słabiej, niż w K550. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts