Jump to content

Problem z HyperX Cloud


Guest Kyckheap
 Share

Recommended Posts

Guest Kyckheap

Witam, 

Zakupiłem słuchawki HyperX Cloud ze względu na dobre recenzje i się trochę zawiodłem i nie wiem czy jest to spowodowane moją kartą dźwiękową czy to po prostu takie się trafiły.
Gdy gram i słucham muzyki, rozmawiam z kimś słychać echo - to co się wydobywa ze słuchawek... Wyciszyłem słuchawki i puściłem muzykę - nic nie słychać, Gdy mam ją cicho puszczoną to znowu słychać... Do integry nie podłącze bo mam chyba zepsute wejście i mikrofon bardzo szumi i jest cichy. Nikt nie miał tego problemu... ewentualnie mogę nagrać jak to wygląda :) Moja karta dźwiękowa to Asus Xonar DG.

 

P.S gdy próbowałem włączyć opcję AEC dźwięk był okropny więc to nie wchodzi w grę :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyckheap
18 minut temu, LoCzekk napisał:

A spróbowałeś z inną parą słuchawek? Prawdopodobnie jest to wina w systemie. Jaki masz OS?

Windows 7... miałem jakieś tanie słuchawki to nie było problemu

Link to comment
Share on other sites

To spróbuj teraz zrobić tak: Wejdź w panel sterowania. Następnie znajdź zakładkę "Dźwięk" lub o podobnej nazwie. Kolejnym krokiem będzie znalezienie urządzenia, które aktualnie jest używane do odtwarzania dzwięku (w moim przypadku jest to XMOS USB Audio). Teraz "właściwości" i szukamy zakładki takiej jak na załączonym zdjęciu. Kolejnym krokiem jest albo wyłączenie tych wszystkich dodatków albo przywrócenie ustawień domyślnych. Posiadam Win10 więc te opcje mogą się minimalnie różnić od pokazanych przeze mnie.

1.png

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyckheap
Przed chwilą, LoCzekk napisał:

To spróbuj teraz zrobić tak: Wejdź w panel sterowania. Następnie znajdź zakładkę "Dźwięk" lub o podobnej nazwie. Kolejnym krokiem będzie znalezienie urządzenia, które aktualnie jest używane do odtwarzania dzwięku (w moim przypadku jest to XMOS USB Audio). Teraz "właściwości" i szukamy zakładki takiej jak na załączonym zdjęciu. Kolejnym krokiem jest albo wyłączenie tych wszystkich dodatków albo przywrócenie ustawień domyślnych. Posiadam Win10 więc te opcje mogą się minimalnie różnić od pokazanych przeze mnie.

1.png

No tak ale ja mam kartę dźwiękową i wygląda to tak :

Nowy obraz mapy bitowej.bmp

Bez tytułu.png

Link to comment
Share on other sites

Już chyba wiem jak to naprawić ;) 
Wejdź w zakładkę "nagrywanie" (teraz musisz znaleźć ten mikrofon i pobawić się którymś z nich z tymi opcjami) -> właściwości -> Ogólne -> Użycie urządzenie: Nie używaj tego urządzenia.
Jak możesz to wrzuć screena z tej zakładki.

Edited by LoCzekk
Link to comment
Share on other sites

Guest Kyckheap
2 minuty temu, LoCzekk napisał:

Masz sporo tych urządzień, musisz teraz każde z nich wyłączyć a potem po kolei włączać poszczególne. Miałem podobny przypadek i u mnie te rozwiązanie zadziałało.

Wyłączyłem teraz wszystkie które mogłem i dalej jest... jest możliwość ,że mikro zbiera dźwięki ze słuchawek ??? dałem muzykę na maksa i nagrałem audio z telefonu i nie było głośno ...

lll.png

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyckheap

ZNALAZŁEM to jest to "Wave" gdy wyłączyłem mikrofon i włączyłem pozostałe funkcje to nagrywa wszystko... tylko że to jest czysty dźwięk... nagram i wyśle...

Tak to wygląda. Początek jest z włączonym i ustawionym jako urządzenie domyślne Wave a końcówka tylko z włączonym mikrofonem...

test.mp3

Słuchawki są podpięte pod 2 wejścia 3,5mm

Link to comment
Share on other sites

11 minut temu, Kyckheap napisał:

ZNALAZŁEM to jest to "Wave" gdy wyłączyłem mikrofon i włączyłem pozostałe funkcje to nagrywa wszystko... tylko że to jest czysty dźwięk... nagram i wyśle...

Tak to wygląda. Początek jest z włączonym i ustawionym jako urządzenie domyślne Wave a końcówka tylko z włączonym mikrofonem...

test.mp3

Czyli już wszystko działa? :P 

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Początek tego testu jest w sumie dobry, nie słyszę tam żadnego echa (chyba że jestem już głuchy). Niestety nie mam już ani pomysłu ani wiedzy jak mogłbym Ci jeszcze pomóc, ale wydaje mi się że rozwiązanie leży właśnie w tych urządzenia nagrywania.

Edited by LoCzekk
Link to comment
Share on other sites

Guest Kyckheap
Przed chwilą, LoCzekk napisał:

Hmm... Początek tego testu jest w sumie dobry, nie słyszę tam żadnego echa (chyba że jestem już głuchy). Niestety nie mam już ani pomysłu ani wiedzy jak mogłbym Ci jeszcze pomóc, ale wydaje mi się że rozwiązanie leży właśnie w tych urządzenia nagrywania.

Nie mówiłem akurat tam tylko nagrywałem dźwięk - początek to nagranie z trybu Wave a końcówka to mikrofon, gdybym mówił byłoby słychać to co tam :/ Echo powstaje kiedy rozmawiam z kumplami - kiedy oni mówią, ja to słyszę i mój mikrofon też...

Po prostu je oddam... jakaś rada jakie słuchawki kupić ? Nie muszą być z mikrofonem.

Link to comment
Share on other sites

1 minutę temu, Kyckheap napisał:

Nie mówiłem akurat tam tylko nagrywałem dźwięk - początek to nagranie z trybu Wave a końcówka to mikrofon, gdybym mówił byłoby słychać to co tam :/ Echo powstaje kiedy rozmawiam z kumplami - kiedy oni mówią, ja to słyszę i mój mikrofon też...

Może to wina TS'a/Discorda/Skype lub innego programu do komnikacji?

Link to comment
Share on other sites

Cytat

Pytałem się już na podforum usterkowym i nic, mogę podesłać plik jak to wygląda - gdy słucham muzyki, znajomi ją słyszą, gdy ktoś mówi, ja to słyszę w słuchawkach, które słyszy mikrofon i powstaje echo...

Też byłem zdziwiony ,że tak to działa ale nawet na najmniejszej głośności dalej to występuje

Wysłałem formularz zwrotu ale jeszcze mam trochę czasu i może uda mi się to naprawić. Ma Pan jakieś pomysły ?

Przede wszystkim nie pomagam via PW, ponieważ moje odpowiedzi kanałami prywatnymi nie mogą służyć potem innym. Pana wątek widziałem ale nie miałem nic do dodania w zakresie toczącej się tu dyskusji. Skoro jednak wywołuje mnie Pan do tablicy:

O pełnej winie słuchawek może zaświadczyć sprawdzenie pod układem zintegrowanym na płycie głównej. Powtarzając się z innego tematu, fizycznie nie jest możliwe aby mikrofon swoją czułością przy słuchawkach zamkniętych wyłapywał dźwięk. Jeśli pod układem zintegrowanym ma Pan taki sam problem i te same słuchawki zachowują się tam w ten sam sposób, strzelałbym jakoś kretyńsko połączone okablowanie tak, że sygnał jest współdzielony (wada konkretnej sztuki). Być może nie tyle zwrot co wymiana miałaby sens. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Prawdopodobnie jest to sprawka wtyczki TRRS. Musisz mieć przejściówkę jack TRRS (wyjście) na TRS (wejście). Podobnie jest ze słuchawkami z wbudowanym mikrofonem na kablu z przyciskiem, który trzeba trzymać wciśnięty żeby słuchawki grały normalnie a nie takim echem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Forum Audiofanatyk.pl

Forum audiofanatyk.pl to forum audio stworzone i prowadzone przez pasjonatów tematyki audiofilskiej. Prowadzone pod skrzydłami bloga, pozwala dzielić się opiniami i wrażeniami z odsłuchów, a także rozmawiać na tematy sprzętowe związane ze słuchawkami, kolumnami, wzmacniaczami i dowolnym innym sprzętem audio. 

×
×
  • Create New...