Kamzak88 Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 witam poszukuje wzmacniacza słuchawkowego (razem z dac gdyż moja karta dziekowa ekonomie jej będzie wymagała (sb core 3d) czy ten aune zagra przyzwoicie z grado sr325i? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemonsky Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Pytanie czy grado zagrają przyzwoicie z nim. Polecam przeczytać recenzje Evila. Generalnie X1s jest uważany za neutralny odtwarzacz, który nie robi krzywdy sluchawkom, ale nie oznacza to, że ze wszystkich wyciągnie co najlepsze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 no właśnie nie wiem czy nie będzie tutaj potrzebny troszkę bardziej misiowaty wzm ..hmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemonsky Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 (edited) Nie wiem, nie znam tych słuchawek, a po mojej znajomości z Grado to nie chcę wiedzieć będąc szczerym Słuchałem grado na wszelkich możliwych padach i jak chodzi o wygodę to są nie do przyjęcia. X1s jest względnie gładki, ale nie misiowaty. Proponuję kupić z Audeos i w razie czego zwrócić Edited March 22, 2017 by Lemonsky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Do Grado SR-325i bardzo często rekomendowało się właśnie bardziej analogowo grające układy, wzmacniacze. Bardziej niż X1S widziałbym więc T1 SE. Ze wzmacniaczy trzeba byłoby szukać zaś czegoś pokroju mojego HAP-100. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 zastanawiam się tez nad opcja zmiany karty dźwiękowej w kompie na esi juli@ i pdlaczenie do niego cis pokroju little dot I bądź klon lehmana Matrix m-stage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Juli@ jest dosyć starą już konstrukcją. Klon Lehmanna to konstrukcja DIY, także ze względu na swoje doświadczenia z ręcznie składanymi urządzeniami i niektórymi autorami takowych nie będę niczego niestety rekomendował. M-Stage jest zaś w dwóch wersjach: z DACiem (HPA-3U) i w wersji SE/BAL (HPA-3B). Wraz z Klonem omijałbym te konstrukcje jeśli zależy Panu na ciepłym, organicznym brzmieniu z SR-325. Już prędzej Little Dot, jeśli nie ma Pan oporów przed lampami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 mam doczynienia już z lampa w combo wzmacniaczu do gitary wiec nie narzekam przy takowej konstrukcji .. co do klonów to słyszałem same pozytywne słowa o nich temat odpowiedni na forum mp3store tam właśnie wątek z lovely cube bądź fcl. co do matriks to chodzi mo dokładnie o ten (tez prowokowany i poelcany na portalu mp3store) jedynie to nie wiem jak one zadziałają w zetknięciu z Juli@...tu ten matrixhttps://www.olx.pl/oferta/wzmacniacz-sluchawkowy-matrix-m-stage-jak-nowy-CID99-IDl37Om.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Nic dziwnego - właśnie na tamtym forum odbywała się ich główna sprzedaż. Miałem kiedyś okazję testować FCLa i był to dosyć solidny wzmacniacz, ale przez poróżnienie się jego Twórcy ze mną recenzję musiałem niestety wycofać z publikacji. Dlatego też wolę w tej sprawie nie zabierać jednoznacznego stanowiska, chociażby z poczucia przyzwoitości. Matrix którego Pan wskazał to stary model, już od dawna nieprodukowany, więc nie wiem jak może być aktualnie "prowokowany i polecany" . Mp3store zaś nie jest portalem, tylko sklepem audio z własnym forum. Również nie jestem w stanie powiedzieć jak zagra. Musiałby Pan poszukać informacji o nim na head-fi w starych wątkach. W tej cenie wolałbym nawet nieco dopłacić i kupić inne rozwiązania, bardziej dopasowane do 325. Jedno jest jednak pewne i tu ostrzegę: większość klonów wykazuje typowe cechy "zmanierowanego" dźwięku, który nie przekazuje wszystkich informacji ze źródła. Zawsze jest w nich obecny swego rodzaju beton, na którym pojawiają się ewentualne zmiany. Plus różne wersje oraz rewizje klonów były często dostosowywane do słuchawek swoich nabywców, nie każdy grał tak samo. FCL potrafił zagrać równo i neutralnie, zaś BCL od innego twórcy - ciepło, ale wolniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Miałem przyjemność posiadać tego m-stage. To nieźle zrobiony sprzęt, grał przyjemnie i niczym mnie w uszy nie kaleczył. No ale było to dosyć dawno i nic precyzyjniejszego raczej z siebie nie dobędę :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 dzięki evil za info na obecna chwile zastanawiam się nad little doc i tym mstage bo on z tego co czytałem różne recenzje były robione i testowane z grado i grały dobrze z nimi. co do karty dźwiękowej to co mi powiesz o Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi nie Creative x-fi asushttps://www.olx.pl/oferta/karta-dzwiekowa-audiotrak-prodigy-7-1-hifi-nie-creative-x-fi-asus-CID99-IDjGzLr.html bo jak nie esi to myślałem o tej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Powiem to co zawsze mawiam: http://www.audiofanatyk.pl/polecane-daci-i-karty-dzwiekowe/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 22, 2017 Author Share Posted March 22, 2017 no chciałem właśnie wybrać z tych prodigi hd.... ale gdzie wyczytałem ze są problemy ze sterami i ze jest nowsza właśnie ta 7.1 od audiotraka niestety porównania dwóch nie widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 (edited) On 22.03.2017 at 4:18 PM, EvilKillaruna said: Powiem to co zawsze mawiam: http://www.audiofanatyk.pl/polecane-daci-i-karty-dzwiekowe/ a co powiesz o x7s jako zestaw z grado? Edited March 30, 2017 by Kamzak88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 2 minutes ago, Kamzak88 said: a co bys mi powiedziala o x7s jako zestaw z grado? Jeśli nie zauważył Pan z poprzednich moich postów - nie jestem kobietą. X7s jest tylko wzmacniaczem słuchawkowym. Nie ma funkcjonalności DAC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 wiem przepraszam poprawilem od razu wiem ze nie ma Daca. Zamowilem juz AIM 808 wiec nie konienicznie bedzie mi potrzebny... pytam tylko o dopasowaniu ? pasuje pod 32omowe grado tak jak T1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Jak najbardziej, zwłaszcza że ma regulowany gain i można ustawić sobie niski poziom wzmocnienia dla tego typu modeli ręcznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 (edited) ok dzieki, jeszcze jedno ociepli troche jasno grajace Grado? Jak najbardziej, zwłaszcza że ma regulowany gain i można ustawić sobie niski poziom wzmocnienia dla tego typu modeli ręcznie. Edited March 30, 2017 by Kamzak88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Z tym będzie trudno. Zwłaszcza że SC808 jest kartą stosunkowo jasną. Najwyżej gdyby dać jej jakieś cieplejsze/naturalniejsze OPA. To zaś będzie oznaczało dodatkowe koszta. T1 wyszłaby sumarycznie znacznie taniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 myslalem o 2x LME49720 i LMA6172 (aima kupilem uzywlke na gw za300 wiec nie droga dokupie opa i pozamieniam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Opisałem tą kombinację w recenzji. Wciąż jest to dosyć jasna konfiguracja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 to jaka kombninacje proponowałbyś to cieplejeszego grania? bo AIM bedzie mi gral raczej jako tylko DAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Wystarczy wymienić kości kanałowe. Dosyć naturalnie i z dużą holografią jest na Bursonach SS V5, do tego kable Yarbo z Audeosa na "ciepłym" srebrze, które grają bardzo analogowo i muzykalnie. Najcieplej zagrały mi do tej pory konwencjonalne BurrBrown OPA2604, są do tego znacznie tańsze od Bursonów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamzak88 Posted March 30, 2017 Author Share Posted March 30, 2017 czyli zamiast LME49720 szukac BurrBrown OPA2604 ? (gdzie kupic i za mniej wiecej ile?) niestety Bursonach SS V5 to bardzo drogi interes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Łopatko Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 Tak. Nie wiem gdzie je dostać. Swoje dwie sztuki kiedyś kupiłem na Allegro. Widziałem je niedawno też w Mouserze za 50 zł /szt. Tymczasem jak z każdymi OPA, przede wszystkim należy najpierw sprawdzić sprzęt PRZED jakimikolwiek zakupami OPA, również jego brzmienie z X7s i SR325. Może się okazać, że potrzeba będzie innych układów. Plus jeśli kupiony został SC808 jako używany, warto go przetestować m.in. na okoliczność znikania po restarcie komputera. Możliwe że taką właśnie sztukę Pan zakupił. Jeśli jest ona z Audeosa, sklep ten naprawia je z tego co pisał od ręki w ramach gwarancji i serwisu pogwarancyjnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts