Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'rattling'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Audiofanatyk.pl
    • Sklep Audiofanatyk.pl
  • Co kupić
    • Pomoc w zakupach - Słuchawki
    • Pomoc w zakupach - DACi, wzmacniacze i karty dźwiękowe
    • Pomoc w zakupach - Odtwarzacze i sprzęt przenośny
    • Pomoc w zakupach - Kolumny, głośniki i pozostały sprzęt audio
    • Okazje zakupowe, promocje i nowości sklepów partnerskich
  • Dział ogólny
    • Forum ogólne
    • Off-topic
    • Muzyka
    • Spotkania i wydarzenia audio
  • Dyskusje o sprzęcie audio
    • Fankluby
    • Słuchawki
    • DACi, wzmacniacze i karty dźwiękowe
    • Odtwarzacze i sprzęt przenośny
    • Kolumny, głośniki i pozostały sprzęt audio
    • DIY, OPA, kable i modyfikacje
    • Naprawy, usterki i problemy
  • Recenzje
    • Recenzje bloga Audiofanatyk.pl
  • Ogłoszenia drobne
    • Sprzedam
    • Kupię

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Słuchawki


Sprzęt źródłowy


Odtwarzacze


Głośniki / kolumny


Inny sprzęt

Found 1 result

  1. Witam, Drodzy użytkownicy chciałbym Was poprosić o pomoc, może bardziej podpowiedź w temacie. Postaram się jak najlepiej opisać problem. Jestem posiadaczem słuchawek MrSpeakers Ether C Flow. Jestem zachwycony jakością dźwięku jaki prezentują, pomimo tego, że na ten moment nie mają odpowiedniego wsparcia ze strony toru (słuchawki grają z Fiio E18 Kunlun). Zakup lepszego toru nastąpi w przeciągu dwóch najbliższych tygodni. Słuchawki grają u mnie od grudnia i tak jak napisałem wcześniej jestem nimi zachwycony… a raczej byłem do czasu. I tu pojawił się problem, który mam nadzieje pomożecie mi wyjaśnić 😊 Jakiś tydzień temu dokupiłem do nich tuning kit do wersji v1.1. Wymieniłem wkładki filcowe na papier i włożyłem wkładki akustyczne. Jedyne czego nie zaaplikowałem to perforowane „naklejki” na otwory akustyczne w puszkach (odpowiedzialnych za zmianę basu). Nastąpiły zmiany w dźwięku, z których byłem zadowolony. W takim stanie testowałem słuchawki przez dwa dni. Po tym czasie nakleiłem zaślepki perforowane. Bas troszkę się stonował i wydawał się bardziej precyzyjny… ale… No właśnie i tu zaczęły się problemy… Słuchawki przestały radzić sobie z niektórymi dźwiękami, a raczej można by powiedzieć, że pojawiły się pewne nieczystości. Na niektórych utworach (zaznaczam, że głównie utworach gorzej zrealizowanych i tylko niektórych partiach) zaczęły trzeszczeń. W sensie jakby buczenie, trzeszczenie (nie wiem jak to nazwać) na wykończeniach dźwięku np. gitary elektrycznej. Jest to na tyle dla mnie słyszalne, że wykluczam, że nie wyłapałem tego przez ostatnie 3 miesiące. Zamierzam sprawdzić słuchawki w poprzednim ustawieniu (przed zaaplikowaniem Tuning kit do v1.1) ale prawdopodobnie nie będę mógł już zastosować go ponownie bez zamówienia nowego zestawu. Dlatego przed tym chciałem się Was zapytać o kilka kwestii. Jako ciekawostka te same partie utworów, na których zaobserwowałem problemy, porównywałem z moimi starszymi Beyerdynamic DT990 Edition. Te nieczystości nadal tam są. Do tej pory wydawało mi się jednak, że Ether C Flow są na tyle genialne, że po prostu grają czyściej i dlatego nie słyszę tych nieczystości. Teraz już niczego nie jestem pewien i nie wiem z czego może wynikać problem. Czy to kwestia utworu, toru czy może po prostu zbiegło się to z najzwyczajniejszą awarią przetworników? A może to mój umysł płata mi figle? Na utworach lepiej zrealizowanych lub lepszej jakości (Tidal MQA) problem nie występuje. Czy mógłbym poprosić Was o pomoc i rozwiać moje wątpliwości? Rozważam kilka aspektów ale może byście byli w stanie mnie troszkę uspokoić lub wyprowadzić z błędu. 1. Czy możliwe jest, że po prostu wersja sprzed tuning kitu miała mocno „dampingujące” wkładki fabryczne, które po prostu nie pozwoliły mi usłyszeć tych mankamentów utworów? Tylko zastanawia mnie to, że problem pojawił się dopiero po zastosowaniu basowych naklejek perforowanych. 2. Czy możliwe, że w połączeniu z tym co napisałem wyżej, tuning kit tak naprawdę ujawnia więcej w utworach a problemem może okazać się słaby DacAmp (w tym przypadku Fiio Kunlun)? Będę to sprawdzał w piątek ale wolałbym zasięgnąć Waszej opinii. 3. Jeżeli problem będzie nadal występował po „zdjęciu” tuning kitu (powrót do wkładek z wersji 1.0) to oznaczać to może problem z przetwornikami? Problem występuję po obu stronach słuchawek. Zmieniałem nawet wpięcia kabli z prawo/lewo, żeby mieć pewność. PS: Jeden z utworów, na którym słychać problem to „Black Pistol Fire – Yet Again”. Jak wspomniałem wcześniej słucham muzyki z Tidala. Może ktoś byłby tak łaskaw sprawdzić czy podobny problem występuje u Was? Pozdrawiam 😊 // Nic nie szkodzi, nic się nie stało , wątek przenoszę do prawidłowego działu. // J.

Forum Audiofanatyk.pl

Forum audiofanatyk.pl to forum audio stworzone i prowadzone przez pasjonatów tematyki audiofilskiej. Prowadzone pod skrzydłami bloga, pozwala dzielić się opiniami i wrażeniami z odsłuchów, a także rozmawiać na tematy sprzętowe związane ze słuchawkami, kolumnami, wzmacniaczami i dowolnym innym sprzętem audio. 

×
×
  • Create New...